sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Juhannus

Nyt on Juhannus juhlittu ja vietetty. Kylläpä oli mukavaa kisailla ja poltella kokkoa. Perinteisissä merkeissä siis hyvien ystävien kanssa.


Juuri ennen Juhannusta syntyi ystävämme hevosille varsat, joista toisen "kummitädiksi" pääsin olemalla hiukan apuna ohjailemassa varsaa baariin. Reipas tammavarsa laukkaili jo pitkin karsinaa äidin ympärillä alle viiden tunnin ikäisenä.

Emäntä ja tammavarsa

Muutamaa päivää aikasemmin syntyi reipas ja isokokoinen orivarsa Tellulle -pian varsat jo pääsee tutustumaan toisiinsa :)

Tellu ja orivarsa
Täytyy vielä laittaa tähän kuva meidän "orivarsoista" joilla siis ikää nyt 14 vuotta :)
Puhutaan vaan välillä vieläkin meidän varsoista - ne on olleet yhdessä kaksivuotiaasta lähtien.

Hevi ja Aatu

Pentu sai sitten kutsumanimekseen Nikita - sopii hyvin tuolle pienelle naskalihampaalle! Pikkuhiljaa alkaa hetkittäin muistamaan että ihmisiä ei ole pakko purra koko aikaa...mutta varsinkin paljaat nilkat on herkkua!

Tänään käytiin lammella ekaa kertaa - ja voi että siellä oli kivaa!! Vettä on paljon enemmän kuin vesikupissa ja sielä pystyy kävelemäänkin!! Ensin vähän rauhallisemmin tutustuttiin veteen.Sitten kun Nada ui kepin perässä, Nikita hyppäsi innoissaan Nadan perässä veteen ja kääntyi sitten ihmeissään takaisin - eihän siinä pystynytkään juosta pitkälle...kastuu kokonaan ja eihän veden alla pysty hengittämään...parempi oli mennä rantaan Nekun luo.Mutta jo hetken päästä uudelleen veteen koittamaan miten nyt käy - samalla tavalla :)
Nekku ei hirveän mielellään veteen mene - rantahiekassa tykkää kyllä kaivaa ja pyöriä. Eli viihtyy kuitenkin hyvin rannalla.Nikita näyttää käyttävän nenää hyvin ja teinkin sille pienen makkararuudun. Hyvin nenä kävi ja otin sen pois nopeasti että mielenkiinto säilyy. Nikita on onneksi myös ahne, joten homma toimii! Saalisviettiä tuntuu myös löytyvän ja puruote on vähintäänkin pitävä kun rätti on suussa. Kunnon taistelu päälle vaan.Ja täytyy vielä kiittää Charlottaa siitä että on jaksanut ahkerasti ulkoiluttaa pentusia! Muutama oma moka pissavahinko on käynyt sisään, mutta kertaakaan ei ole tullut isompia tarpeita sisälle!! Laitoinkin matot takaisin lattialle (ne jotka on mahtuu pesukoneeseen) jotta on mukavampi olla eikä pienet tassut liu'u niin kovasti.

Nyt on väsynyttä porukkaa - käytiin vanhempien koiratyttöjen kanssa vielä pitkällä lenkillä. Nekun tyylinäyte vielä hassusta nukkumisasennosta ;)Niin ja Nikitan toinen korvakin pyrkii välillä  jäämään jo ylös!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti