tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kesä!

Aika harvakseltaan tässä nykyään tulee päiviteltyä tekemisiä. Tulee tehtyä niin paljon koko ajan ettei aika oikein riitä kun töissäkin täytyy vielä juosta - kohta alkaa onneksi loma!!!

Tässä heti alkuun kuva rekuista kesäisellä pellolla :)Mennäänpä järjestyksessä eli aloitetaan Nekusta!

Ollaan treenattu agia aika kevyesti ja muutaman kerran käyty testaamassa kisaamista epiksissä ja virallisissa kisoissakin. Hallilla kepit sujuu jo tosi hyvin, mutta sitten radalla välillä homma lähtee ihan lapasesta ;) Nekku vaan haukkuu ja murisee eikä mene esteille - hassu koira!

Mutta siis muutaman kerran ollaan onnistuttukin. HSKK:n hallimestaruuskisoissa oltiin Nekun kanssa kisaavien ykkösiä! Ja nyt kesäkuun lopulla Purinalla agikisoissa saatiin eka LUVA kakkosluokasta ja oltiin kolmansia :) Kyllä se siitä - täytyy vaan juosta epiksissä ja kisoissa niin tulee rutiinia.

Nadan kanssa ollaan kisattu ja treenattu - nyt kuitenkin pidetään kisataukoa ja otetaan kontaktit ihan alusta asti uudelleen. Ne on kuitenkin ne mistä virheet tulee ja viime aikoina lopetinkin radat aina kontaktien uusintaan ja keräiltiin komea HYL-rivistö ;)
Mutta koira ei selvästi tiedä mitä siellä puomin tai A.n alaosassa tulee tehdä - oma moka kun ei tullut opetettua, mutta kaikkea ei voi tietää ensimmäisen agikoiran kohdalla. Seuraavan kanssa on jo vähän viisaampi.

Tehtiin upea reissu Jyväskylään Agi SM-kisoihin - meillä on niin mahti porukka HSKK:ssa!!

Perjantaina paikan päälle ja osallistuttiin kaikille kolmosille avoimiin iltakisoihin. Agiradalla Nada otti kontaktit hyvin ja meno oli muutenkin sujuvaa, mutta okseri oli niin leveä että Nada huomasi vasta esteen päällä että se vaan jatkuu ja tiputti takimmaisen riman. Tuloksena siis 5 virhettä ja tulos 44/132 - ei huono kun Suomen kärkijoukko oli siellä kisaamassa :)
Toisena oli  Salme Mujusen hyppyrata - taisi itse nimittää sitä "putkihelvetiksi" ;)
Nada meni sen hyvin ja siitä puhdas nolla ja sijoitus 9/88!!! Tässä Jennin kuvaama video radalta: Nada SM iltakisa hyppyrata

Joukkuekisoissa rata oli Seppo Savikon käsialaa - oli kiva rata, rimakorkeus kaikissa 65cm. Jätin Nadan alkuun normaalisti, mutta otti muutamia askeleita eteenpäin ja jäi seisomaan. Itse olin edennyt kolmannelle esteelle koiraa kutsumaan. Kutsuin koiraa ja se viuhahti esteen ali...hyllyhän siitä tuli kun ehti hypätä heti toisenkin esteen joka oli okseri . Luultavasti Nada ei edes enään edes huomannut ensimmäistä estettä, kun vaan katsoin eteen okserille ja minuun - koira on  kuitenkin vain alle 44cm ja rimat oli siis yli 20cm korkeammalla. Muuten rata taas meni ihan sujuvasti, kaikki rimat pysyi ylhäällä...puomin kontakti kyllä loikattiin yli.

Nyt siis treenaillaan kontakteja ja käydään Lotan treeneissä kesän ajan - huippua! Ja tietty uidaan! Nada tykkää siitä kovasti, mutta uinti asento ei ole kovin hyvä - ostinkin pelastusliivit avuksi  jos se oikea uintiasento löytyisi :)

Snautsereiden erkkarissa käytiin näyttäytymässä, Nada sai EH:n. Lähes kaikissa Nadan arvosteluissa on sanottu että köyristää selkää seistessä ja juostessa ja eipä sillä olekaan sellainen suora "laskeva" selkälinja. Sillä taitaa olla niin isot lihakset kun hyppii kovasti esteitä - oli ne sitten agiesteitä tai kiviä metsässä ;D
Olkoon näytelmät - me keskitytään hauskaan agiin!!Nikita on hieman ehkä "aikuistunut". Kaikkea on ehtinyt tapahtua kuten esimerkiksi jalka on ollut paketissa - liukastui portaissa ja just terävä reuna osui jalkaan ja viilsi pitkän haavan takajalkaan. Pari viikkoa sitten hihnassa liikkumista - huh, onneks se on ohi! Virtaa oli aikalailla ylimäärin sen jälkeen!!

Hakumetsässä ollaan käyty säännöllisesti koko kevät ja Nikita on motivoitunut, innokas ja käyttää nenäänsä hyvin! Nyt ollaan pikkuhiljaa alettu ottamaan ilmaisua mukaan ja kyllä se sieltä lähtee! :)
Pitäis motivoida itsensä tekemään tottistakin, mutta aikalailla vähiin on jäänyt...

Agia sen sijaan ollaan jonkun verran treenailtu. Muutamia kertoja ihan ryhmässäkin ja siellä se on paljon rankempaa kun pitää keskittyä muuhunkin kuin vaan omiin juttuihin :) Sitäkin vois treenata enemmän, mutta ei meillä ole kiire mihinkään! Nautitaan kesästä ja uidaan ja pidetään hauskaa!
Nikita uikin hyvin ja mielellään - ja juoksee lujaa!! Olis kiva kokeilla joskus vinttikoiraradalla vieheen perässä juoksemista :)

Nikitan kanssa käytiin parissa näytelmissäkin. Kummassakin oli aikalailla samanlainen arvostelu - toisessa vaan junioriluokan koiran olisi pitänyt olla jo "valmis" ja Nikita sai EH:n. Toisessa taas sai ERIn, SERTin ja oli ROP!


Hyvää kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti