tiistai 4. lokakuuta 2011

Agiliitoa

Viikonloppu olikin sitten hyvin koiraharrastuspainotteinen :) Mies oli kavereineen kalassa, lapset omilla teillään ja minä eläinten kanssa kotosalla. Niinpä koiria ja hevosia on tullut harrastettua aikalailla :)

Viime viikolla käytiin naapurin Helin, Nikitan ja Caran kanssa lenkillä. Alkuun neideillä oli pientä vääntöä ja jostain syystä Nikita ei millään meinannut alistua vaikka normisti vieraille koirille ainakin vieraissa paikoissa alistuu ihan ok. No - hauskaa oli ja lopuksi olikin pikku painit pihalla.



Perjantaina oli sitten traas hakutreenit. Oli mukavan tuulinen sää ja tottakai sitä käytettiin heti hyväksi. Ensin pari helpompaa ukkoa jo valmiiksi metsään ja pieni näköärsyke sieltä ja sinne lähti! Nikita on hyvin oppinut käymään makaamaan palkattaessa, mikä on TOSI hyvä kun on kuitenkin superavoinsyliintunkevapusukone ;D
Sitten ukko piiloon ja kävellään keskilinjaa ja kas - nenä nousee ja veto metsään! Ei muuta kuin sinne ja hienosti löyty ukko piilosta jolla oli nakkia mukana!! Jihuu - mikä vois olla kivempaa!

Lauantaina lähdettiin sitten VULin koirajuoksukisoihin - tosin vaan katsomaan ;) Tällä kunnolla ei kyllä juostais 4 kilsaa, koirat kyllä, mutta minä!
Siellähän oli huisin jännää! Otin pelkästään Nikitan ensin ja ne ulvovat "sudet" oli aika jänniä. Reippaasti kyllä mentiin, mutta ihmetystä riitti että miksi noin paljon ulvovia tyyppejä on keskellä metsää...hih
Sitten sinne tuli naapurin tytöt koirineen - HEI, tuttuja koiria - JIHUU!!
Nähtiinpä yksi raitapaitakin siellä :)

Matka jatkui Riihimäelle agikoulutukseen Nadan kanssa - Lotta Vuorelan luo siis. Olipas kimurantti rata, mutta kyllä oli hyödyllistä!! Aina heiluin väärän käden kanssa ja ajoitus ihan pielessä, mutta kyllä niitä onnistumisiakin tuli :) Sitten käytiin ryhmälenkillä parin muun kanssa siinä ja hyvinhän se sujui vaikka mulla oli hihnassa kaikki kolme N:ää.
Sen jälkeen ajattelin kurvata vielä hallille katsomaan kolmosluokkien kisoja, mutta ne oli jo loppuneet. No - aikaa kului silti siellä juoruillessa ja Nikita pääsi taas tutustumaan uusiin koiriin.

Sunnuntaina sitten heti aamusta startattiin Nekun kanssa ensimmäisiin agikisoihimme. Ihmeen vähän jännitti - ajattelin että kokemusta täytyy saada ja reippaasti vaan mennään. Ekana oli agirata ja hyvin meni. Nollatulos eikä aikavirhettä!!! JEEE!! Ja tuloksena kolmas sija ja LUVA. Osallistujia luokassa oli 22.
Sitten odoteltiin ja seuraavaksi startattiin hyppärillä. Sekin meni TOSI hyvin ja vauhtia riitti - todellista agi"kääpiö"liitoa =D
TAAS nollatulos eikä aikavirhettä!!! Ei voi olla totta!!! Nekku oli tosi hyvä!! Tuloksena tältä radalta sija 3/18 ja taas LUVA!! Kylläpä oli hieno aamu!!

Vaihdettiin pokaalit leluihin, ne on koirille paljon mieluisimpia. Kuvassa klanittu nekku palkintoineen :)
Toinen on jotenkin ihan hämillään saamastaan huomiosta ;) Meidän jäyhä jököttäjä <3



Kotona sitten tehtiin Nikitan kanssa jälki. Sekin sujui hyvin. Sen jälkeen vielä tehtiin Jussin skeittirampeilla kontaktiharjoituksia - tämän kanssa on pakko saada ne toimiviksi tai tuskin koskettaa A-estettäkään muuta kuin harjalla...jos sielläkään ;)

Illalla sitten taas hallille - nyt Nadan kanssa. Otin muutamia harjoitteluesteittä ja Nada kuumeni aivan sikana. Hyppi ja puri hihaa...sitten kun huomasin aloituksen, ajattelin että tästä ei tuu mitään. Koko radan pituinen suora: hyppy, puomi, pituus, hyppy ja putki, ei ihan suorassa linjassa mutta kuitenkin...ja meillä kontaktit ihan varmasti paukkuu tossa. No - koira lähtöön ja menoks. Sitten kun käännyin yleisöstä kuului yhteishuokaus ja Nada oli hiipinyt perässäni esteen alle ja tuli ali - voih, se siitä. Lopetin koko touhun hyvin pian - meno oli sellaista. Vein koiran paikalleen ja menin itse kiehumaan ja seuraamaan kisaa. Harmitti ihan sikana, mutta tietääpä taas että tollaistakin VOI tapahtua.
Sitten hyppärille ja koira alkuun ja JEEE, hyvin pysyi! Hyvin meni - kaarrokset oli aikamoisen pitkiä tiukoissa kohdissa ja myöhässähän mä olin näyttämässä koiralle niitä, mutta nollatulos!!! Ja sijoitus 2/19!!!
Taas nolla ja LUVAn arvoinen, mutta me tarvittais se aginolla. Toisaalta - haluan saada oman ajoituksen ja muunkin varmaksi ennen kolmosiin menoa. Mutta vielä me sinne mennään! :)

Tulokset kisoista löytyy täältä

Kaiken kaikkiaan oikein mukava koiramainen viikonloppu ja kelitkin oli niin ihanan syksyiset ja aurinko paistoi. Nyt taas sataa vettä...










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti